Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

αντλια θερμοτητας

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΨυξΗ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ

αντλια θερμοτητας

Αρχικά η αντλια θερμοτητας  είναι μια ηλεκτρική συσκευή η οποία προσφέρει θέρμανση-ψύξη-ζεστό νερό χρήσης. Ιδιαίτερα η αντλία  συναλλάσει το περισσότερο ποσοστό ενέργειας με το περιβάλλον δωρεάν. Κατά συνέπεια επιτυγχάνει τούς μεγαλύτερους βαθμούς απόδοσης ανάμεσα σε όλες τις συσκευές για την θέρμανση ή την ψύξη.

Καταρχάς το πρώτο βήμα στην εγκατάσταση είναι η εκπόνηση μιας μελέτης θερμικών απωλειών για τον χώρο. Χάρη σε αυτήν είναι γνωστή η ισχύς  της αντλίας θερμότητας που θα τροφοδοτήσει το σύστημα της θέρμανσης ή και της ψύξης. 

Αντλία Θερμότητας
ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΔΙΑΣΤΑΣΤΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η μεγάλη παγίδα στην αντλία θερμότητας είναι η διασταστιολόγηση της.
Καθώς η αντλια θερμοτητας δεσμεύει το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας από το περιβάλλον. Η επίπτωση είναι και η εξάρτηση από αυτό γιατί π.χ. τον χειμώνα μια αντλία με ονομαστική ισχύ 9kw ΔΕΝ μπορεί να καλύψει έναν χώρο με ανάγκες 9kw. Η επίπτωση του  κρύου περιβάλλοντος είναι η μείωση της ισχύς της αντλιας θερμοτητας. Αφού της είναι πολύ δύσκολο να συναλλάξει ενέργεια με το περιβάλλον που έχει τοποθετηθεί.

Αντιθέτως η επιλογή μιας πολύ μεγάλη αντλιας θερμοτητας  είναι εξίσου μια κακή επιλογή. Καθώς ο μεγαλύτερος συμπιεστής αυξάνει χωρίς κανένα όφελος τις καταναλώσεις σε ηλεκτρική ισχύ. Επιπροσθέτως μια πολύ μεγάλη αντλία πιάνει τις θερμοκρασίες επιθυμητές πολύ γρήγορα. Απόρροια αυτού είναι η συνεχόμενη επανεκκίνηση του συμπιεστή πολλές φόρες μέσα στην μέρα με αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά του. 

Το αποτέλεσμα που προσφέρει μια αντλια θερμοτητας  σε σχέση με το φυσικό αέριο είναι εξοικονόμηση της τάξεως του 38%-45% ακόμη προσφέρει  61% εξοικονόμηση από το πετρέλαιο και 71% από τους ηλεκτρολέβητας .

Ο συνδυασμός της με ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί το αποδοτικότερο σύστημα θέρμανσης. Ενώ η προσθήκη φωτοβολταικών πάνελ την καθιστά την μόνη δωρεάν επιλογή θέρμανσης.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει όλα τα στάδια από την αρχή μέχρι και την παράδοση του συστήματος σε λειτουργία. Με κορυφαίες αντλίες εταιρειών όπως PanasonicMideaChofu

 

mixanikos