Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ενδοδαπεδια θερμανση

το πρωτο βημα....

μπορω να βαλω ενδοδαπεδια θερμανση?

Το ελάχιστο ύψος οροφής που απαιτείται για να νιώθει άνετα ένας μέσος άνθρωπος είναι στα 2,60 m.
Κατά την εφαρμογή της η θέρμανση δαπέδου με την επίστρωση του τελικού δαπέδου απαιτεί 10 με 11 εκατοστά. ‘Ετσι σε εφαρμογές υφιστάμενων κτιρίων, όπου δεν θα γίνουν εργασίες αποξήλωσης του υπάρχοντος δαπέδου, το πρώτο κριτήριο για το αν η θέρμανση δαπέδου είναι το κατάλληλο σύστημα για τον χώρο μας είναι αν μετά την εφαρμογή της ο χώρος θα είναι εκτός από θερμικά άνετος αλλά και εύκολα κατοικήσιμος.

Εφόσον έχουμε το απαραίτητο ύψος και έχει πραγματοποιηθεί μια συνάντηση στον χώρο όπου πρόκειται να γίνει η εφαρμογή. Το επόμενο βήμα είναι να εκπονηθεί μια μελέτη θερμικών απωλειών για τον χώρο. Χάρη στην μελέτη μπορούμε με σιγουριά να ξέρουμε την ισχύ του λέβητα ή της αντλίας θερμότητας που θα τροφοδοτήσει το σύστημα της θέρμανσης μας. Αν επιλεγεί μηχάνημα μεγαλύτερης ισχύς θα έχουμε αυξημένες καταναλώσεις, αν επιλεγεί μικρότερο δεν θα επιτύχουμε θερμική άνεση στον χώρο.

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ?
Την θερμότητα που μας έχει φτιάξει ο λέβητας ή η αντλία θερμότητας πρέπει να την μεταφέρουμε στον χώρο. 
Ένα αντικείμενο μεταφέρει την θερμότητα ανάλογα με το πόσο μεγάλο ή το πόσο ζεστό είναι.
Από εμπειρία όλοι γνωρίζουμε πως ένα μεγάλο θερμαντικό σώμα είναι στον μεγαλύτερο χώρο (σαλόνι) γιατί είναι το δωμάτιο με τις περισσότερες ανάγκες σε θέρμανση.

Έτσι η θέρμανση δαπέδου ήρθε να αντικαταστήσει τα θερμαντικά σώματα που γνωρίζουμε όλοι  και να εκμεταλλευτεί την πολύ μεγάλη επιφάνεια του δαπέδου έτσι ώστε  να αποδώσει την ίδια θερμότητα αλλά με μικρότερη θερμοκρασία.

Πλέον δεν χρειάζεται να θερμάνουμε το νερό στους 90°C  αλλά στους 40°C μειώνοντας  εντυπωσιακά τις απαιτήσεις σε καύσιμο ή ηλεκτρική ενέργεια.

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Η θέρμανση δαπέδου προσφέρει την καλύτερη ποιότητα θέρμανσης.
Καθώς η ζεστός αέρας πηγαίνει προς τα πάνω η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι το ΜΟΝΟ είδος θέρμανσης που τείνει στο ιδεατό σύστημα θέρμανσης.

Αναλαμβάνουμε όλα τα στάδια από την αρχή μέχρι και την παράδοση του συστήματος σε λειτουργία.

mixanikos