Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

φυσικο αεριο

συνδεση

Καταρχάς αν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το  φυσικο αεριο στην περιοχή, της περισσότερες φορές η εγκατάσταση συστήματος φυσικού αερίου είναι μονόδρομος. Η μικρή απαίτηση σε χώρο  για την τοποθέτηση των συσκευών αερίου για την αποδοτική κάλυψη σε θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης αλλά και μαγείρεμα σε συνδυασμό με το μικρό κόστος κτήσης της εγκατάστασης καθιστούν το φυσικο αεριο την βέλτιστη λύση.

Σε αντίθεση με τις αντλίες θερμότητας η εγκατάσταση φυσικού αερίου απαιτεί  μια γραφειοκρατική διαδικασία με την Εταιρεία Διανομής Αερίου ώστε να εγκατασταθεί ο μετρητής φυσικού αερίου για την εγκατάσταση. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου  3 μήνες.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΦΤΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΕ ΣΠΙΤΙ
Φυσικό αέριο

Αφού τοποθετηθεί ο μετρητής αερίου είναι εφικτή η κατάθεση της  μελέτη καυσίμου αερίου στην Εταιρεία Διανομής Αερίου.
Έπειτα από τον έλεγχο της μελέτης και την ολοκλήρωση των εργασιών,  ελεγκτές της Εταιρείας Διανομής Αερίου επιβεβαιώνουν την ορθότητα της εγκατάστασης και την εφαρμογή της μελέτης όπου έχει κατατεθεί, έπειτα το δίκτυο της πόλης τροφοδοτει με αέριο την εγκατάσταση.

φυσικο αεριο

το καθαρο καυσιμο

Πλέον όλοι οι λέβητες που καίνε φυσικο αεριο είναι λέβητες συμπύκνωσης. Ο λέβητας συμπύκνωσης με απλά λόγια έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί ένα ποσό ενέργειας από τα καυσαέρια του. Συμπερασματικά τα καυσαέρια ενός λέβητα συμπύκνωσης είναι πιο κρύα από τα καυσαέρια ενός κοινού λέβητα. Επομένως αυτός είναι και ο κύριος λόγος που στην Ελλάδα βλέπουμε τους λέβητες αερίου στα μπαλκόνια των σπιτιών. Χάρη στην καθαρότητα του καυσίμου και τις χαμηλές θερμοκρασίες των καυσαερίων δεν απαιτεί χώρο λεβητοστασίου.

mixanikos